Składamy serdeczne podziękowania dla firm, instytucji, organizacji, a także osobom prywatnym, w tym wolontariuszom, za okazaną nam pomoc i wsparcie finansowe lub rzeczowe.

Fundacja „Dla Polonii” jest organizacją pożytku publicznego i swoją działalność na rzecz Polaków ze Wschodu finansuje z dotacji oraz wpłat od Darczyńców i Mecenasów. Brakujące fundusze – przede wszystkim na opłacenie pobytu uczniów w internacie oraz za ich wyżywienie – pozyskujemy od instytucji, firm i Ludzi Dobrej Woli.

Jesteśmy wdzięczni za każdy gest pomocy ofiarowanej dla uczniów Liceum Polonijnego Kolegium św. Stanisława Kostki w Warszawie.

Partnerzy instytucjonalni:

Fundacja „Dla Polonii” realizuje wieloletni program kształcenia językowego i kulturowego młodzieży polskiego pochodzenia ze Wschodu, który w 2016 i 2017 roku jest współfinansowany w ramach sprawowania opieki Senatu Rzeczypospolitej Polskiej nad Polonią i Polakami za granicą.

W latach 2013-2015 projekt był współfinansowany ze środków publicznych otrzymanych z Ministerstwa Spraw Zagranicznych w ramach konkursu na realizację zadania „Współpraca z Polonią i Polakami za granicą”.

Od 2016 roku realizujemy projekty edukacyjne dla młodzieży ze wschodu współfinansowane przez Unię Europejską w ramach programu ERASMUS +.

Opiekę nad polską młodzieżą ze Wschodu wspierają:

Cedrob S.A. Cedrob S.A.
Fundacja Lotto Fundacja Lotto
Fundacja BGK im. J. K. Steczkowskiego Fundacja BGK im. J. K. Steczkowskiego
Polska Wytwórnia Papierów Wartościowych Polska Wytwórnia Papierów Wartościowych S.A.
Spouses of Heads of Mission Spouses of Heads of Mission
Fundacja Banku Zachodniego WBK Fundacja Banku Zachodniego WBK
Fundacja Kultury Polskiej w Bostonie Fundacja Kultury Polskiej w Bostonie
Fundacja im. Adama Mickiewicza w Toronto Fundacja im. Adama Mickiewicza w Toronto
Fundacja Dla Rodaka Fundacja Dla Rodaka
Orange Polska
 Kancelaria Tomasik Jaworski S.P. Kancelaria Tomasik Jaworski S.P.